مصاحبه دکتر ناصر رضاییپور با روزنامه آسیا
گر ابن سینا زنده بود، همیشه آخرین مقالات و یافتهها را در گوگل سرچ میکرد!
دکتر ناصر رضاییپور، دستیار دکترای تخصصی طب سنتی ایران و مدیر رسانه شرکت دانشبنیان سیمرغ حکمت ایرانیان، دانشگاهی شدن در گفتوگو با خبرنگار روزنامه آسیا، دانشگاهی شدن رشته تخصصی طب سنتی ایران را مرهون تلاشهای بزرگانی چون شادروان استاد دکتر سیدجلال مصطفوی کاشانی دانست كه تمام زندگیشان را وقف پژوهش و مطالعه در مورد طب سنتی ایران و یافتن اصول علمی آن نمودند.
وی در باره خلاءهای موجود در پزشكی نوین که با کمک مکاتب طب مکمل میتوان آنها را برطرف نمود، گفت: ما در طب سنتی عقیده داریم هیچ دو انسانی مشابه هم نیستند، پس درمان یك بیماری در دو انسان مختلف نمیتواند یكسان باشد؛ در حالی كه در پزشكی نوین پاسخی یكسان به هر دو بیمار داده میشود. از سوی دیگر جوهره طب سنتی ایران، دانش بهداشت و تندرستی است و در واقع حكیم و طبیب، مسؤول سلامتی مردماند در حالی که امروزه، دانش بهداشت به جزء کوچک و کمرنگی از دانش پزشكی تبدیل شده تا جایی که منبع درآمد پزشکان زحمتکش، بیماری بیماران است و نه سلامت آنها.وی افزود: دیدگاه ما نسبت به طب سنتی، «طب جایگزین» یا Alternative Medicine نیست. ما نمیگوییم كه طب سنتی باید جایگزین همه روشهایی شود كه بشر با تلاشها و پیشرفتهای خود به آنها دست یافته است بلکه نگاه ما به این مکاتب طبی، «طب مكمل» یا Complementary Medicine است. ما برخلاف برخی مدعیان طب سنتی، آنتیبیوتیك یا واكسن را نفی نمیكنیم. یا مثلاً حجامت، یكی از دهها روش درمانی در طب سنتی ایران است. در كتب منبع و مرجع اصلی طب سنتی ایران، تنها بخشهای کوچکی به درمانهای دستی از جمله حجامت و فصد اختصاص یافته و در مقابل، در هزاران صفحه به روشهای اصولی حفظ تندرستی و درمان بیماری از جمله تغذیه درست توصیه شده و ما آنوقت از بین همه آنها، حجامت و فصد و زالو را گرفتهایم. به باور ما، باید در طب سنتی ایران مثل هر روش دیگر، از افراط و تفریط پرهیز كرد و نمیتوان و نباید هیچ روش نوین علمی را بدون پژوهش و بررسی نفی كرد. به عقیده من اگر امروز حكیم ابنسینا زنده بود، هر روز پای رایانه مینشست و مثلاً در «گوگل» دنبال آخرین یافتههای و پیشرفتهای پزشکی بشر میگشت و در حال تحقیق و مطالعه روی آنها بود.
ایشان در ادامه با اشاره به دغدغههای فرهنگی و آموزشی شرکت «سیمرغ حكمت ایرانیان»، گفت: بسیاری به ما خرده گرفتند كه شما پزشك هستید و در یك برنامه تلویزیونی یا ویدیویی در آشپزخانه چه میكنید!؟ اما ما میگوییم كه اتفاقاً جای ما آنجاست. در طب سنتی ایران، نخستین اصل، سلامت تغذیه است و اصولاً قدما و حكما برای درمان بیماری یا پیشگیری از آن، به مردم درست خوردن و درست آشامیدن را یاد میدادهاند. بسیاری از غذاها به نوعی دارو هستند و آثار دارویی دارند.
با این پیشزمینه بود که پس از آشنایی با آقای «امیر نیكسرشت» و همکاری با ایشان و گروهشان كه منجر به ساخت برنامه موفق «سرآشپز بزرگ» در شبكه ۲ سیما شد، تصمیم گرفتیم برای شبكه خصوصی اقدام به تهیه یك مجموعه آموزشی از غذاهای اصیل ایرانی كنیم كه همه آنها نه تنها بسیار خوشمزهاند بلكه خاصیت دارویی و حفظ سلامتی هم دارند.
ایشان در پایان همه مردم را دعوت کرد که برای دریافت معتبرترین و علمیترین اطلاعات در باره طب سنتی ایران به سایت جامع طب سنتی ایران به نشانی www.tandorostan.org مراجعه کنند که توسط گروهی از دستیاران دانشگاهی طب سنتی و زیر نظر تعدادی از اساتید اداره میشود. ضمن اینکه وبسایت شركت دانشبنیان سیمرغ حکمت ایرانیان به نشانی www.persian-medicine.com نیز حاوی اخبار و مقالات كاربردی و اطلاعات گوناگون علمی در زمینه طب سنتی و تغذیه و… است.
متن کامل این مصاحبه را در روزنامه آسیا، شماره ۱۲۶۹ بخوانید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
Want to join the discussion?Feel free to contribute!