نارنگی

577819902

Tangerine – Mandarin : نارنگي
Citrus Reticulata : نام علمی
Rutaceae : خانواده
نام عربی: کونله

گیاه شناسی:
درخت نارنگي كوچك پر‌شاخه و پربار با برگ‌هاي باريك و نيزه‌اي، ميوه‌ي كوچك و پوست ميوه‌ي آن نارنجي مايل به قرمز، گوشت آن شيرين و ترش و به رنگ زرد مي‌باشد(۱).

ترکیبات شیمیایی:
اسانس پوست نارنگي داراي دی-لیمونن و دی-ال-لیمونن، ترپن ، كارن و لينالول است. در آب نارنگي قند و آمينو اسيد وجود دارد(۱).

خواص درمانی:
نارنگی از نظر منافع نسبت به پرتقال کمتر از پرتقال است(۳-۲) .
نارنگی گر گرفتگی کبد و معده را کم می کند، موجب تسکین تیزی خون و صفرا می‌شود و تشنگی را کم می‌کند. مفرح قلب و ادرار‌آور است و خفقان را از بین می برد(۳-۲).

طبیعت:
طبیعت نارنگی در اول دوم سرد ودر آخر تر است(۲).

مصلح:
مصلح نارنگی عسل و گلنگبین است(۴).

منابع:
۱) معجزات غذایی و درمانی مرکبات(۲) (پرتغال، گريپ ‌فروت و…..)،دکتر محمد دریایی،تجسم خلاق، تهران ۱۳۸۴
۲) حفظ الصحه ناصری ، محمد کاظم گیلانی ، تهران المعی ،۱۳۸۷
۳ ) مروری بر کلیات طب سنتی، دکتر محسن رضایی‌زاده، دکتر رسول چوپانی، دکتر مجید انوشیروانی، موسسه نشر شهر، ویرایش دوم، ۱۳۸۸
۴) تغذیه در طب ایرانی ، اسلامی ، غلامرضا کرد افشاری، حوریه محمدی کناری ، سید سعید اسماعیلی ، نسل نیکان، تهران ۱۳۸۷

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *